Wat doen wij

Redbone is een multidisciplinair bureau voor marketing en creatie

Korte time-to-market, snel zichtbare resultaten. Tijdig voorkomen dat de verkeerde weg wordt ingeslagen. Bij Redbone zit de opdrachtgever vanaf stap één aan tafel en doorloopt samen met het multidisciplinaire team (insights, strategie en creatie) alle volgende stappen.

Redbone geeft marketeers snelheid van handelen door:

  • Een efficiëntere manier van samenwerken tussen opdrachtgever en bureau dan de traditionele manier. Geen briefings, maar van scratch samen werken aan een plan. Insight specialisten, strategie en creatie vormen samen met de opdrachtgever één team.
  • Geen weken of maanden werken aan grote, volledig afgeronde plannen, maar nieuwe ideeën snel testen in de praktijk. Leren, aanpassen en opnieuw testen. Totdat er een doordacht plan ligt waar we allemaal in geloven.

De lijnen zijn kort. Iedereen weet wat te doen. Zo is een gezamenlijke gedachte snel een concept, een concept snel uitgevoerd, de uitvoering snel uitgerold. Alle stappen tussentijds getest.

agile model

Onderzoeken en testen

Redbone is ontstaan uit het samengaan van reclamebureau Waanzinnig en marktonderzoekbureau djem insight studio. Via djem insight studio beschikken wij over een landelijk panel van 115.000 Nederlanders waarvan op relevantie geselecteerde respondenten hun feedback geven op ons werk. Met de uitkomsten kunnen wij snel schakelen en genomen stappen, mits nodig, direct aanpassen. Daarmee genereren we betere resultaten en bieden we meer zekerheid voor de klant.

Discovery

In de Discovery fase onderzoeken we waar we staan en wat we nog nodig hebben aan insights, strategie en creatie. Over welke data en insights beschikken we en welke hebben we nog nodig om ons doel te bereiken. Wat zijn de strategische kaders en met welke eenduidige propositie kan creatie aan de slag. Alle bevindingen en uitgangspunten worden vastgelegd in een helder Discovery document en een creatieve briefing.

Conceptontwikkeling

Vervolgens ontwikkelen wij het creatieve concept en voeren dat schetsmatig uit. Daarnaast schrijven wij een onderbouwing van het concept en een creatieve rationale.

Conceptuitwerking

Het creatieve concept wordt in deze fase definitief vormgegeven: design, art direction, copywriting, scriptwriting.

Productie

Eindproducten: campagne, branding, website, print, commercial, blog, video, mailing, copywriting, social media, logo, magazine, fotografie, drukwerk, advertentie, video content.

Redbone disciplines

De Redbone chiefs hebben een brede ervaring in de disciplines:

  • Onderzoek - insights en data-interpretatie
  • Strategie - meedenken en uitdagen
  • Creatie - conceptontwikkeling, design, art direction, copywriting, scriptwriting
  • Realisatie - productie van middelen: digitaal, print, events, filmproductie
  • Implementatie - uitrol en monitoren van middelen in de markt

Deze disciplines zijn, indien relevant, vertegenwoordigd in het team, maar kunnen ook afzonderlijk door opdrachtgevers worden ingezet.

Meer weten over de wereld van insights, online, branding of advertising? Neem dan contact op met Jeroen 06 24 503 457.