Wat doen wij

Redbone is een multidisciplinair en agile bureau voor marketing & creativity

Korte time-to-market, snel zichtbare resultaten. Tijdig voorkomen dat de verkeerde weg wordt ingeslagen. Bij Redbone zit de opdrachtgever vanaf stap één aan tafel en doorloopt samen met het multidisciplinaire team (insights, strategie, creatie) alle volgende stappen.

Na iedere stap worden de uitkomsten getest middels ons testpanel (110.000 Nederlanders) waar wij direct toegang tot hebben. Redbone geeft marketeers snelheid van handelen door een agile benadering.

Agile

Voor ons betekent agile:

  • Een veel efficiëntere manier van samenwerken tussen opdrachtgever en bureau dan de traditionele manier. Geen briefings, maar van scratch samen werken aan een plan. Insights specialisten, strategie en creatie vormen samen met de opdrachtgever één team.
  • Geen weken of maanden werken aan grote, volledig afgeronde plannen, maar nieuwe ideeën snel testen in de praktijk. Leren, aanpassen en opnieuw testen. Totdat er een doordacht plan ligt waar we allemaal in geloven.

De lijnen zijn kort. Iedereen weet wat te doen. Zo is een gezamenlijke gedachte snel een concept, een concept snel uitgevoerd, de uitvoering snel uitgerold. Alle stappen tussentijds getest.

agile model

Discovery

In de Discovery fase onderzoeken we waar we staan en wat we nog nodig hebben aan insights, strategie en creatie. Over welke data en insights beschikken we en welke hebben we nog nodig om ons doel te bereiken. Wat zijn de strategische kaders en met welke eenduidige propositie kan creatie aan de slag. Alle bevindingen en uitgangspunten worden vastgelegd in een helder Discovery document.

Conceptontwikkeling

Vervolgens ontwikkelen wij het creatieve concept en voeren dat schetsmatig uit. Daarnaast schrijven wij een onderbouwing van het concept en een creatieve rationale.

Conceptuitwerking

Het creatieve concept wordt in deze fase definitief vormgegeven: design, art direction, copywriting, scriptwriting.

Productie

Productie van middelen - digitaal, print, events, filmproductie.

Redbone disciplines

De vijf Redbone chiefs hebben een brede ervaring in de disciplines:

  • Onderzoek - insights en data-interpretatie
  • Strategie - meedenken en uitdagen
  • Creatie - conceptontwikkeling, design, art direction, copywriting, scriptwriting
  • Realisatie - productie van middelen: digitaal, print, events, filmproductie
  • Implementatie - uitrol van middelen in de markt

Deze disciplines zijn, indien relevant, vertegenwoordigd in het team, maar kunnen ook afzonderlijk door opdrachtgevers worden ingezet.

Partners

Redbone werkt in alle disciplines met een breed netwerk van zorgvuldig geselecteerde preferred suppliers. Van fotografen en mediaplanners tot SEO specialisten en professionals op het gebied van Lead Generation.

Video content

Video content is booming. Nieuwe technieken maken het -ook in financieel opzicht- steeds makkelijker om een video voor een product, dienst of merk te maken. Voor gebruik op televisie, social media en mobiel. Uit onderzoek blijkt dat video op social media zorgt voor 1200% meer 'sharing' dan teksten en foto's! Video op de homepage van een website verhoogt de conversie met 20%.

Kwalitatieve video content begint met een krachtig idee. En daar zijn wij goed in. Da's niet toevallig als je bedenkt dat we een paar door de wol geverfde concept-ontwikkelaars, scriptschrijvers en designers in huis hebben. Zij hebben alle kneepjes van het produceren onder de knie en kennen de laatste technieken.

Of het nu om live action of animatie gaat, we produceren altijd binnen het beschikbare budget. Denkt u aan een product- of corporate video, een how-to video of een TV- commercial? Wilt u meer facts & figures horen over de kracht van video content en weten wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact met Wim.